Η Ιστορία Μας

Ο Αθλητικός Όμιλος Διονύσου (Α.Ο. Διονύσου) ιδρύθηκε το 1983 ( 1ο τμήμα το ποδόσφαιρο) με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Τροβά και έφορο τον κ.Φιλιππάκο. Ντόπιοι Διονυσιώτες με μεράκι και αγάπη για τα παιδιά και τον αθλητισμό σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες ξεκίνησαν την πορεία του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου.

Η πρώτη Διοικούσα επιτροπή αποτελούνταν από τους Γεώργιο Τροβά - Πρόεδρο ,Δημήτριο Φιλντίση - Γ. Γραμματέα, Ευάγγελο Ανδράκη - Α Αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Ρούσα - Β Αντιπρόεδρο και Σωτήρη Μιχαήλ - Ταμία ενώ το ιδρυτικό καταστατικό υπογράφουν άλλοι 24 Διονυσιώτες.


Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 7 τμήματα ( Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ, Μπάσκετ, Πιγκ Πογκ, Ενόργανη Γυμναστική, Τένις, Στίβος) και περισσότερα από 600 αγόρια και κορίτσια όλων των ηλικιών είναι στις τάξεις του, καθιστώντας τον, το μεγαλύτερο σύλλογο στο Δήμο Διονύσου και ένα εκ των μεγαλυτέρων στην Αττική.


Είχε προηγηθεί ως Αθλητικό σωματείο περίπου το 1960 ο Πανδιονυσιακός ο οποίος είχε μόνο τμήμα ποδοσφαίρου με πρόεδρο τον κ. Ταλιούρη Α. και ποδοσφαιριστές τους κάτωθι: Παίρας Θ, Σταμάτης Γ, Κουκουτσέας Γ, Κόκκινος Κ, Καπετανίδης Δ, Αλεξανδρής Α, Μαρόλιας Α, Μαρόλιας Ε, Ηλιάδης Δ, Ρούσας Π, Πιττάς Θ,Ταλιούρης Γ και Φαρμαράς Δ. Από τον εν λόγω Σύλλογο στην ουσία προήλθε ο Α. Ο. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ενώ ακόμη παλαιότερα υπήρχε αθλητική δραστηριότητα στον χώρο ΚΟΥΚΟΥΤΣΕΑ απέναντι από το 2ο Δημοτικό στο χωμάτινο parking.

Από την ίδρυση του ο Α.Ο. ΔΙΟΝΥΣΟΥ κινητοποίησε την νεολαία της περιοχής με ποδόσφαιρο , μπάσκετ, βόλλευ ( ανδρικό –γυναικείο ) , εξέδιδε εφημερίδα, προσπάθησε για την οργάνωση Εντευκτηρίου, διοργάνωνε αγώνες ανωμάλου δρόμου, ποδόσφαιρο σε χωμάτινο, βόλλευ - μπάσκετ στο ανοιχτό του Δημοτικού, Πιγκ Πογκ στο Γυμνάσιο και Ενόργανη Γυμναστική στο Πολιτιστικό. Η τοποθέτηση χλοοτάπητα και η δημιουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου (παρά το ότι καθυστέρησε από ντόπιους παράγοντες) έδωσαν μεγάλη ώθηση στον Όμιλο.

ΙΔΡΥΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Το τμήμα ποδοσφαίρου ήταν το πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε στον άγονο τότε Διόνυσο. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια ονόματα της 1ης ομάδας ποδοσφαίρου ( Πανταζής, Μαγγίνας, Κελαιδής, Μαρκόγιαννης ,Ράπτης, Σωτήρχος, Μαγγίνας Μ, Ανδριώτης, Αλεξανδρής) με προπονητή τον κ. Μακρή και έφορο τον κ Φιλιππάκο και εννοείται οι προπονήσεις γίνονταν τότε στο χωμάτινο γήπεδο που υπήρχε.

ΙΔΡΥΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά με το ποδόσφαιρο το 1983. Ο πρώτος έφορος ήταν ο κ. Δημήτρης Φιλντίσης και ο πρώτος προπονητής ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος. Παίκτης της ομάδας ήταν και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης γνωστός αργότερα ως Τζίγγερ, ενώ αθλητές ήταν επίσης οι: Αλαμάνος, Τσαχτσίρης, Αλαμάνος Α, Πανταζής, Σπηλιωτόπουλος, Αλεξανδρής, Τροβάς , Φιλντίσης, Ρούσας.

ΙΔΡΥΣΗ ΤΕΝΙΣ

Το 2004 ο Α.Ο.Διονύσου θέλοντας να φανεί αντάξιος των υψηλών στόχων του ανέθεσε, προχωράει στη δημιουργία τμήματος τένις και Ακαδημίας Τένις του Αθλητικού Ομίλου με προπονητή τον παλιό πρωταθλητή παίκτη του Τένις Ανδρέα Φίκα και την προπονητική του Ομάδα η οποία συνεχίζει έως σήμερα με δυναμικό τρόπο.

ΙΔΡΥΣΗ ΒΟΛΛΕΥ

Το 1984 ιδρύεται το τμήμα Βόλεϊ Ανδρών και συμμετέχει στα πρωταθλήματα από το '84 μέχρι το '90. Έφορος των αντρών ήταν ο κ. Πάνος Ζήβας και πρώτος προπονητής ο κ. Σιμόπουλος Γιώργος, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε και τη γυναικεία ομάδα (ο κ. Σιμόπουλος είναι τώρα διευθυντής στο STAR CHANNEL ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Κάποιοι από τους παίκτες της πρώτης αντρικής ομάδας Βόλεϊ ήταν οι κάτωθι: Γιάννης Τσάκωνας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Αλαμάνος, Γιάννης Σιμόπουλος (αδελφός του προπονητή), Γιώργος Σιμόπουλος (ο προπονητής), Γιάννης Νικόπουλος, Ντίνος Καίσαρης, Στάθης Κοσμάς, Ηλίας Κεφαλάς, Δημήτρης Σαλωνίκης και Γιώργος Δανιηλίδης.

Προπονήσεις το Βόλεϊ και το Μπάσκετ έκαναν στο ανοιχτό γήπεδο του Διονύσου και σ' ένα ανοιχτό γήπεδο στη Νέα Ερυθραία στην Τατοΐου.Το φθινόπωρο του 1985, ιδρύεται το τμήμα Βόλεϊ Γυναικών. Γενέθλια ημέρα της γυναικείας ομάδας 22/02/1986. Πρόεδρος του Συλλόγου ήταν ο κ. Γιώργος Τροβάς και έφορος ο κ. Πάνος Ζήβας. Προπονητής ο Γιώργος Σιμόπουλος ενώ προγενέστεροι προπονητές ο Γ. Νικητόπουλος και ο Μ.Στεφανόπουλος Κάποιες από τις παίκτριες της πρώτης ομάδας ήταν οι: Αγγελική Ζαφειροπούλου, Κατερίνα Τσάκωνα, Άντζελα Τσαπαρλή, Τόνια Δημητρακοπούλου, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Εύη Ριτσώνη, Μαρία Λιάσκα.

Τελευταία προπονήτρια πριν την αναστολή του τμήματος το 2007 λόγω έλλειψης γηπέδου, ήταν η κ. Ευγενία Γκορτσίλα παλιά διεθνής αθλήτρια και Ομοσπονδιακή προπονήτρια η οποία ήταν και ο βασικός επανιδρυτής του τμήματος μαζί με τον Περικλή Μπακοδήμο (διευθυντή της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης - Ε.Ο.ΠΕ.) Το τμήμα ιδρύθηκε το 2010, στην αρχή σαν Α.Σ. ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ και μετά συνέχισε με την ένωση των τμημάτων των δύο ομάδων σαν Α.Ο. ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Τελευταίος έφορος πριν την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Βόλεϊ ήταν ο Τάσος Μπάσης με πρόεδρο τον Βασίλη Δαρδαμάνη.

ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ)

Το τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Α.Ο.Διονύσου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2007 με προπονητή τον Αλέξανδρο Μπακόλα και έφορο τον Ιωάννη Πάντζιο. Πρώτη έδρα που φιλοξένησε την Επιτραπέζια Αντισφαίριση στον Διόνυσο ήταν το Γυμνάσιο - Λυκειο Διονύσου όπου και παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ για λίγο φιλοξενήθηκε και στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς. Η μετεγκατάσταση του τμήματος στο πλέον σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο Διονύσου έγινε τον Νοέμβριο του 2016 και έδωσε τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Αθλήτρια μας είναι η Έλσα Τέρπου η οποία αγωνίζεται πλέον με την Εθνική Ομάδα Γυναικών και αθλητής μας στην Εθνική Ομάδα Εφήβων ο Ζήσης Δουκέρης. Η ανδρική ομάδα του Πιγκ- πογκ ανέβηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία την αγωνιστική χρονιά 2018-2019. Από τον Ιούνιο του 2020 στο προπονητικό κομμάτι συνεργάζονται οι Λάουρα Νικουλάε παλιά Παγκόσμια πρωταθλήτρια και ο Αλέξανδρος Μπακολας και έφορος του τμήματος την τελευταία πενταετία είναι ο κ. Ευάγγελος Τέρπος.

ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Το τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής του Α.Ο. ΔΙΟΝΥΣΟΥ δημιουργήθηκε το 2013 από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην Ενόργανη γυμναστική κ. Μαρίνα Γιαλιά. Τα τελευταία 4 χρόνια έφορος του τμήματος είναι η Γαρυφαλλιά Τζίνου ενώ μετά την αποχώρηση της κ Γιαλιά προπονήτρια ανέλαβε η κ Ακριβή Παπαευαγγελοπούλου.

ΙΔΡΥΣΗ ΣΤΙΒΟΥ

Το 2005 ιδρύθηκε το τμήμα στίβου με πρώτο προπονητή τον Άγγελο Πελεκούδα και έφορο την κ. Τασία Μανωλακάκη. Διατηρεί τμήματα εκμάθησης, εν αναμονή της τοποθέτησης ταρτάν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και την δημιουργία Σταδίου για φιλοξενία αγώνων και προπονήσεις σε κατάλληλες συνθήκες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη Αλεξανδρή για το πλούσιο αρχειακό υλικό καθώς και την Αγγελική Ζαφειροπούλου και φυσικά τους προπονητές/τριες, εφόρους και φίλους που βοήθησαν στην παραπάνω καταγραφή της ιστορίας του Α. Ο. Διονύσου.

Την ιστορία του Α.Ο. ΔΙΟΝΥΣΟΥ επιμελήθηκε ο Περικλής Μπακοδήμος